You are here: Home Pakej Kami Mandi Seri Wajah

Manfaat Mandi Bunga Seri Wajah

E-mail Print PDF

Harga : RM 350

Bilangan Mandian : 3x

Bilangan Pertemuan : 3x

Air mandian sejuk yang telah terisi dengan khasiat bunga-bungaan terpilih mengikut petua orang tua-tua Melayu lantas disatukan dengan khasiat air limau nipis yang kemudiannya didoakan dengan doa yang khusus maka telah tersedia air mandian yang bermanfaat untuk menyihatkan samada organ-organ diluar maupun didalam  tubuh badan yang kesannya dapat dilihat dengan naiknya seri pada wajah sipengamalnya.

Kami percaya, berkekalannya seri pada wajah seseorang itu adalah apabila organ-organ luaran dan dalamannya berada didalam keadaan kekal sihat dan berkerja secara harmoni. Untuk tujuan pengekalan itu maka mengamalkan amalan Mandi Bunga Seri Wajah secara berterusan adalah jawabannya. Kekerapan yang kami syorkan menurut kaedah petua orang tua-tua dahulu ialah mandi bunga seminggu sekali atau boleh juga dilakukan 3 kali dalam masa sebulan.

Syarat-syarat awal bagi sesiapa yang betul-betul inginkan manfaat seri wajah daripada pengamalan Mandi Bunga Seri Wajah ini ialah harus memulainya dengan 3 kali mandi. Menurut petua, 3 kali mandi ini ada tujuannya iaitu mandian kali pertama adalah mandi untuk Penghidup Raga, mandian kali kedua adalah mandi untuk Penghidup Daya sementara mandian kali ketiga adalah mandi untuk Penghidup Seri.

1.    Penghidup Raga

Raga bermaksud jasad atau tubuh badan. Pada mana-mana individu yang tidak memiliki tahap kesihatan yang unggul maka kesan ‘sakit’ akan mulai kelihatan pada raut wajah yang menampakkan suram dan kusam atau rata-rata masyarakat menyebutnya sebagai wajah yang tidak berseri. Mandian Mandi Bunga Seri Wajah pada kali pertama dengan khasiatnya akan memulihkan kembali aura organ-organ pada tubuh badan sehingga organ-organ tersebut akan berfungsi sebagaimana yang sepatutnya. Kesan daripada kerja-kerja pemulihan dalaman yang berkerja secara aktif ini seseorang itu akan berasal lemah-lemah badan, lesu badan atau sakit-sakit badan dalam tempoh yang tidak lama. Oleh itu janganlah anda khuwatir jika anda mengalami gejala-gejala tersebut apabila anda selesai mandi sebaliknya banyakkan minum air masak dan berehatlah secukupnya.

2.    Penghidup Daya

Daya bermaksud upaya atau tenaga. Apabila organ-organ telah mulai berkerja dengan baik dan harmoni maka tubuh badan akan sihat. Mandian Mandi Bunga Seri Wajah kali kedua dengan khasiat bunga-bungaan akan mendatangkan tenaga tambahan pada sipengamalnya. Sebab itulah rata-rata pengamal akan mulai rasa segar dan rasa bertenaga sejurus selepas mandi tanpa ada mengalami rasa lemah, lesu dan sakit. Namun ada juga pengamal yang masih mengalami gejala lemah, lesu dan sakit selepas mandi kali kedua atau kali ketiga maka ini adalah perkara biasa sebab selagi organ-organ dalaman seseorang itu masih belum pulih maka selagi itulah mandian seterusnya akan berfungsi sebagai Penghidup Raga.

3.    Penghidup Seri.

Seri bermaksud hidup. Menurut petua orang tua-tua, selagi tubuh berdarah maka selagi itulah tubuh akan hidup maka dari situ dikatakan darah sebagai pemegang rahsia ‘hidup’. Oleh itu tubuh yang mati adalah tubuh yang tiada darah didalamnya dan begitu jugalah dengan wajah yang suram dan kusam adalah wajah yang kurang darah mengalir padanya sehingga kulit pada wajah kelihatan tidak ‘hidup’. Mandian Mandi Bunga Seri Wajah kali ketiga dan seterusnya akan menghidupkan wajah dengan merangsang pengaliran darah secara menyeluruh terutama dibahagian muka dan dengan mengekalkan amalan mandi bunga secara rutin sebenarnya anda telah berjaya mengekalkan seri pada wajah anda secara berterusan.

Jika anda ingin mengetahui bagaimana cara kami didalam menyediakan perkhidmatan mandi bunga ini silalah ke link berikut >> Klik Sini <<

 

Mandi Bunga Riyadah

Dengan sebaldi air mutlak yang dihimpun didalamnya 5 jenis bunga

Read more...

Mandi Bunga Seri Wajah

Air mandian sejuk yang telah terisi dengan khasiat bunga-bungaan

Read more...

Mandi Bunga Rawatan

Gabungan bahan-bahan seperti bunga-bungaan yang terpilih dan

Read more...